Informatie vestiging

Buitenschoolse opvang >> Locaties BSO >> Backershagen >> Informatie vestiging
BSO Mirakel Backershagen 


Is een kleine buitenschoolse opvang gelegen in Amsterdam Buitenveldert. Wij zijn met onze twee prachtige lokalen gehuisvest in de Pelgrimskerk, waar wij per dag maximaal 45 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar opvang bieden. Eén van onze lokalen heeft openslaande deuren naar een schitterende tuin van wel 400 m2, met talloze speelmogelijkheden. Buiten onze eigen tuin bezoeken we ook regelmatig de grote speeltuin aan de Van Boshuizenstraat, welke op enkele minuten loopafstand ligt.
 
De groepen 
De kinderen worden opgevangen in drie stamgroepen,die op leeftijd zijn ingedeeld. Per stamgroep is er een vaste pedagogisch medewerker, die elke dag na school met de kinderen de dag doorneemt aan tafel. 

 
Activiteiten
Na het eetmoment kunnen de kinderen lekker spelen. Daarnaast wordt er elke dag een activiteit op basis van een thema aangeboden, zoals Pasen, Moederdag en Kerst, maar bijvoorbeeld ook het thema Brand en Pesten, omdat dit belangrijk en leerzaam is. Daarnaast zijn er ook de minder voor de hand liggende thema’s, die de kinderen samen met de medewerkers bedenken, zoals een landenthema, het WK- voetbal of Reis door de tijd, passeren de revue.  Aan de hand van de thema’s worden er activiteiten bedacht, waardoor er wisselend door de hele week kook-, knutsel- of sportactiviteiten op het betreffende thema zijn afgestemd. 

Daarnaast organiseren wij regelmatig workshops onder begeleiding van een externe docent, zoals graffiti, voetbal, kinderyoga, zumba, streetdance etc. Natuurlijk hebben de kinderen ook de mogelijkheid om vrij te spelen. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen een leuke tijd na school hebben en wij zijn er om die tijd zo leuk mogelijk te maken.

BSO Mirakel Backershagen vangt de kinderen op tijdens de studiedagen en schoolvakanties. Op deze dagen zorgen wij altijd voor een passend activiteitenprogramma voor de kinderen. Daarnaast wordt er elke vakantieweek een uitstapje gepland naar bijvoorbeeld het Tropenmuseum, de Geitenboerderij, het Muiderslot of Artis. In de zomervakantie houden wij jaarlijks met alle BSO vestigingen een Mirakel sportdag. Het winnende team ontvangt een jaar lang de eerste prijs beker die op de vestiging mag staan!

Een ander jaarlijks terugkerend evenement op onze vestiging is de Sterrenjacht. Dit is een show, waarbij de kinderen hun talenten op welk gebied dan ook kunnen laten zien aan de ouders, kinderen en een heuse jury. Aan het eind kan er zelfs een beker gewonnen worden! Tot slot wordt er door de teamleden een teamact uitgevoerd, wat bij ouders en kinderen altijd voor flink wat hilariteit zorgt.

Wat zijn onze sterke punten?
Naast de dagelijkse zorg en aandacht voor de kinderen en ons themagericht activiteitenprogramma bieden wij nog een aantal extra diensten wat de opvang bij Mirakel bijzonder maakt.
Zo organiseren wij gedurende het hele jaar diverse workshops zoals bijv. kinderyoga, zumba, of streetdance. Tevens kunnen kinderen een warme maaltijd krijgen, is het mogelijk om bijles te krijgen via onze partner Bijlesnetwerk en is er een kinderkapper die eens in de 6-7 weken langs komt. 

Het team
Wij werken met een stabiel team van ongeveer 4 vaste pedagogisch medewerkers en een vaste groep invalmedewerkers. Op de vestiging is een assistent leidinggevende (Jasper Leeflang) aanwezig en wekelijks ook de algemeen BSO coördinator Inge van der Heijden.

Bereikbaarheid
Mirakel Backershagen is uitstekend per fiets, auto of openbaar vervoer bereikbaar. Wij halen de kinderen van school op met touringcar. Soms halen wij de kinderen op met onze bakfiets.
 
Openingstijden
BSO Mirakel Backershagen is 52 weken per jaar, vier dagen per week geopend tot 18.30 uur (behalve de feestdagen). Op woensdag en in de vakanties voegen wij samen met de vestiging op de Kalfjeslaan (ongeveer 5 minuten verwijderd van Backershagen). Tijdens de vakanties en studiedagen zijn wij geopend vanaf 8.00 uur tot 18.30 uur. Onze vestiging is o.a. bestemd voor kinderen van de Michiel de Ruyterschool (Amstelveen), de Roelof Venema School (Amstelveen) en de St. Jozefschool (Amsterdam).

Voor meer informatie of een rondleiding kunt u contact opnemen met Regien de Vries of Désirée Gödecke van de afdeling planning en plaatsing op 020-6613035 of een mail sturen naar info@kdvmirakel.nl