Informatie vestiging

Buitenschoolse opvang >> Locaties BSO >> Bovenkerkerweg >> Informatie vestiging
BSO Mirakel Bovenkerkerweg 

In Amstelveen is de grootste vestiging van Mirakel met vier baby-, vier peuter- en drie buitenschoolse opvanggroepen. De vestiging is direct naast bowlingbaan de Kegel gelegen en mede daardoor is er meer dan voldoende parkeergelegenheid ter beschikking.
 
De groepen
De BSO op deze vestiging heeft drie groepen, waar in totaal ruimte is voor 50 kinderen per dag tussen de 4 en 12 jaar. Er wordt met taxivervoer vanaf de scholen gewerkt. Na school eten de kinderen eerst wat om vervolgens aan verschillende activiteiten mee te doen, als ze hier zin in hebben. De BSO bestaat uit drie groepslokalen, een chillruimte en een make-uphoek. De BSO heeft een eigen buitenspeelplaats, afgeschermd met een hek. 

Activiteiten
We bieden de kinderen activiteiten aan de hand van thema’s aan, zoals Pasen, Moederdag en Kerst, maar we werken bijvoorbeeld ook met het thema Brand en Pesten, omdat dit belangrijk en leerzaam is. Daarnaast zijn er ook de minder voor de hand liggende thema’s, die de kinderen samen met de medewerkers bedenken, zoals jonkvrouwen en ridders, jungle of het WK-voetbal.  Aan de hand van de thema’s worden er activiteiten bedacht, waardoor er wisselend door de hele week kook- , knutsel- of sportactiviteiten op het betreffende thema zijn afgestemd. 

Daarnaast organiseren wij regelmatig workshops onder begeleiding van een externe docent, zoals graffiti, basketbal, kinderyoga, voetbal, streetdance etc.. Natuurlijk hebben de kinderen ook de mogelijkheid om vrij te spelen. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen een leuke tijd na school hebben en wij zijn er om die tijd zo leuk mogelijk te maken. In de zomervakantie houden wij jaarlijks met alle BSO vestigingen een Mirakel sportdag. Het winnende team ontvangt een jaar lang de eerste prijs beker die op de vestiging mag staan!

Een ander jaarlijks terugkerend evenement op deze vestiging is de Sterrenjacht. Dit is een talentenshow, waarbij de kinderen hun talenten op welk gebied dan ook kunnen laten zien. In een grote show wordt het uitgevoerd voor ouders, kinderen en een jury en aan het eind kan zelfs een beker gewonnen worden! Het afgelopen jaar werd er door  de teamleden een teamlied gezongen, wat bij de ouders en kinderen voor flink wat hilariteit heeft gezorgd. In de vakanties worden is er een vakantieplanning voor iedere groep. Zo zijn er wekelijks uitstapjes naar bijv. bowlen, Artis, Chimpie Champ of een museum. Daarnaast staan er diverse knutsel-, kook- of spelactiviteiten op het programma.

Wat zijn onze sterke punten?
Naast de dagelijkse zorg en aandacht voor de kinderen en ons themagericht activiteitenprogramma bieden wij nog een aantal extra diensten wat de opvang bij Mirakel bijzonder maakt.
Zo organiseren wij gedurende het hele jaar diverse workshops zoals bijv. kinderyoga, zumba, of streetdance. Tevens kunnen kinderen een warme maaltijd krijgen, is het mogelijk om bijles te krijgen via onze partner Bijlesnetwerk en is er een kinderkapper die eens in de 6-7 weken langs komt. 

Openingstijden
BSO Mirakel Bovenkerkerweg is 52 weken per jaar, vijf dagen per week geopend tot 18.30 uur (behalve de feestdagen). In vakanties en op studiedagen zijn wij geopend vanaf 8.00 uur tot 18.30 uur.
 
Bereikbaarheid
De scholen waar Mirakel Bovenkerkerweg o.a. mee samenwerkt zijn de Karel Eykman school, de Triangel, de Willem-Alexanderschool en de Cirkel. Voor meer informatie of een rondleiding kunt u contact opnemen met Regien de Vries of Désirée Gödecke van de afdeling planning en plaatsing op 020-6613035 of een mail sturen naar info@kdvmirakel.nl

Wachtlijst
Er is een wachtlijst voor deze BSO. Wij raden u daarom aan uw kind zo snel mogelijk op te geven voor de BSO.

Het team
Wij werken met een stabiel team van ongeveer 5 vaste pedagogisch medewerkers en een vaste groep invalmedewerkers. Op de vestiging is een assistent leidinggevende (Veronique Varenbrink) aanwezig en wekelijks ook de algemeen BSO coördinator Inge van der Heijden.