Prietpraat

Prietpraat mei 2017

Annemiek is buiten met de kinderen. Nhya heeft een bloemetje gevonden maar moet even naar binnen om wat te pakken en zegt tegen Annemiek: “Wil jij mijn bloem vasthouden, anders gaat hij ‘verwelpen’.”

Bij de Cheetah’s wordt er gewerkt met de complimentenboom, kinderen schrijven op een appeltje een compliment voor elkaar. Tussen de appeltjes vonden de pedagogisch medewerkers de volgende tekst: “Klompiment van Sophie voor Sara. Je hebt mooie haren.”

Op de Zebragroep wordt er geschminkt. Stijn zegt tegen Annemiek; “Mag ik ziekelijke pukkels op mijn gezicht?” (waterpokken) 

Samuel staat binnen en kijkt naar buiten en roept opeens: “Sapperderflap, wat is dat!!” 

Faye houdt wel van een gekkigheidje, vooral als het over wc-zaken gaat. Zo zei ze laatst tegen Annemiek: “Ruik eens aan mijn billen of ik een scheet heb gelaten!”

Liam keek ernaar uit om naar zijn opa en oma te gaan en zei toen; “Ik ga morgen naar opa en oma en daar moet ik dankbaar voor zijn.” “Waarom moet je daar dankbaar voor zijn, Liam?” vroeg Annemiek. Waarop Liam antwoordt: “Omdat ze mij verwennen!”

Liam en Annemiek hebben het over de Mirakelse Sterrenjacht die over een paar weken weer plaats zal vinden. Liam zegt: “Sterrenjacht, dat is toch van die beroemde schilder (Nachtwacht).”

 

Derek verteld dat hij naar het museum gaat, hij weet niet hoe het weet, maar het is van die man met het oor. (van Gogh)