Wat doen de Minnies in een badje?

Kinderopvang >> Over KDV >> Nieuws

Wat doen de Minnies in een badje?

Wat doen de Minnies in een badje?

De peutergroepen op de Bovenkerkerweg zitten midden in het Piramide thema Zomerkriebels. Bij de Mickey en de Minnies hebben ze het over het zwembad gehad. Een herkenbaar begrip is dan het opblaas badje wat de meeste kinderen thuis in de tuin hebben staan. 

Een belangrijk aspect is daarbij het opblazen. Dat deed medewerker Nathalie heel goed voor. Daarna werd er met de kinderen besproken wat er in het badje gaat. Uiteraard was dit water, maar ook de speelmaterialen kwamen aan bod. Een waterpistool is dan een onmisbaar item.
Na het delen van de ervaringen met elkaar zijn de kinderen aan de slag gegaan met verf. Ze hebben eerst zelf een badje getekend en vulden deze daarna met water. Vervolgens probeerden we ook nog golfjes te maken en de blauwe kleur van het water te mengen met witte tinten. Zo zagen we dat het water donkere en lichte plekken kreeg. Tot slot werd de activiteit nog wat uitdagender gemaakt, doordat de kinderen het zwembad zelf mochten uitknippen.

Groetjes van juf Janet 
Peuterplus Bovenkerkerweg
Amstelveen

Rakkers krijgen muziekles van Stef KDV Bovenkerkerweg
21-02-2018

Sinds een paar weken hebben we een nieuwe muziekmeester.. en hij heet Stef. Al onze Rakkers zijn erg enthousiast als Stef binnen komt. Ze zitten dan met smart te wachten op het leuke welkomstliedje die Stef speciaal voor bij Mirakel gemaakt heeft. 

Lees meer
Verkleedkleren maken met peuterplus KDV Bovenkerkerweg
15-02-2018

De peuter plus groep in Amstelveen heeft een combinatie gemaakt van het Piramide thema: Kleding, dat wil ik aan en carnaval. Vandaag werd het carnaval gevierd en er waren een aantal kinderen mooi verkleed. Om de carnaval een beetje door te laten...

Lees meer
Boekjes voorlezen bij de Stampertjes KDV Bovenkerkerweg
08-02-2018

Bij de Stampertjes wordt er regelmatig voorgelezen, maar zeker tijdens de Nationale Voorleesdagen. Jessmae had een voelboekje meegenomen van heel veel dieren. Faas, Frederique en Carlijn wilden allemaal even voelen bij elk dier. Ook Julie had een...

Lees meer