Kikkers bezig met 'mensen jij en ik'

Kinderopvang >> Over KDV >> Nieuws

Kikkers bezig met 'mensen jij en ik'

Kikkers bezig met 'mensen jij en ik'

De Kikkergroep is al volop bezig met het nieuwe thema ‘mensen jij en ik’. Wat een dolle pret. We hebben een namenkroon gemaakt! De medewerker schrijft de namen van de kinderen op de mutsen en zegt “zo heet jij” en “hier heb ik jou naam geschreven”. Daarna schrijven Kailan, Benjamin, Mees, Tobias, Lucas, Yikun en Olivier hun eigen naam op de muts.

Benjamin roept: “Kijk ik kan al mijn naam schrijven.” Super goed gedaan Benjamin! Daarna gingen we de muts versieren met stickers. Wat is het mooi versierd. Vol trots zetten ze de mutsen op hun hoofd en Tobias zegt: “Nu weet iedereen hoe ik heet.” De kinderen hebben de hele dag de mutsen op gehad. Ouders die binnen kwamen dachten dat de kinderen jarig waren. Dat was grappig en we hebben er heel hard om gelachen. 

Ook hebben we een activiteit gedaan met stoelen. De kinderen zochten alle stoelen uit de groep bij elkaar. Vervolgens zetten we de verschillende stoelen in een rij. Welke stoel past? We pakken een babypop, de medewerker vraagt: “Kan de pop ook op de grote stoel?” Ze roepen allemaal in koor: “Nee, hij moet op de kleine stoel.” Daarna zetten we de stoelen van groot naar klein. Dat was nog een aardig klusje, maar het is gelukt! 

Na het broodje eten gaan we altijd het washand liedje zingen. 
Het liedje gaat zo: 
Eerst het mondje, eerst het mondje dan de wangen, dan de wangen en dan nog de handjes en dan nog de handjes, poets maar goed, poets maar goed”
Tijdens het liedje hebben we de spiegels van de thematafel gepakt. Josephine kijkt in de spiegel en is goed haar gezichtje aan het poetsen. Ze zegt: “Ik ben al schoon.” Goed gedaan hoor! En wat is het leuk om jezelf te zien. 

We gaan nog veel meer leuke activiteiten in het nieuwe thema doen en binnenkort gaan we ook een leuke unicorn en een dino lampion maken voor Sint Maarten. 
Rivo, Aleph, Ainhoa en Zoë zijn naar de basisschool gegaan en Rowan is verhuist. We gaan jullie missen, maar gelukkig hebben we veel nieuwe kinderen erbij gekregen. Cleo, Tairan, Lauren, Adrian, Maja, Mees, Abe en Abel zijn gezellig op onze groep gekomen. Welkom! We hopen dat jullie een leuke, gezellige en leerzame tijd bij ons gaan krijgen.

Groetjes van de Kikkergroep
Kinderdagverblijf Mirakel Radboud
Amsterdam

Kikkers bezig met 'mensen jij en ik' KDV Radboud
11-10-2018

De Kikkergroep is al volop bezig met het nieuwe thema ‘mensen jij en ik’. Wat een dolle pret. We hebben een namenkroon gemaakt! De medewerker schrijft de namen van de kinderen op de mutsen en zegt “zo heet jij” en “hier heb ik jou naam...

Lees meer
Zomerkriebels bij peuterplus groep KDV Radboud
23-07-2018

Op Radboud zijn we begonnen met het thema 'zomerkriebels'. Het weer werkt goed mee. De groepen worden langzaam aan in de zomerse sferen aangekleed en de Kikkergroep gaat zich richten op de onderwaterwereld. We kunnen tijdens de zomermaanden zelf...

Lees meer
Nijntjes kliederen met Modderdag KDV Radboud
05-07-2018

Afgelopen vrijdag was het Nationale Modderdag. Dat betekent dat we de hele dag met modder konden kliederen en lekker vies konden worden. In de ochtend hadden we allemaal bakken buiten staan met modder, water en zand. Daarmee konden we allemaal...

Lees meer