Ritsel, ritsel herfstblad

Kinderopvang >> Over KDV >> Nieuws

Ritsel, ritsel herfstblad

Ritsel, ritsel herfstblad

De peuter plus groep is deze week begonnen met het thema ‘ritsel, ritsel, herfstblad’. We zijn begonnen met het praten over het weer en de bladeren aan de bomen die naar beneden vallen. Bij de natuur horen natuurlijk ook de dieren en vooral de spin speelt een belangrijke rol in de herfstperiode.

We hebben het boek ‘de spin die het te druk had’ gelezen. In dit boek kun je de draden van het web voelen, maar ook de pootjes van de spin. Heel spannend allemaal. Het bouwen van het web deed de spin heel zorgvuldig en had daardoor geen tijd voor andere dingen. Jenairo vertelde spannende verhalen over vogelspinnen waar zelf de plus juf een beetje bang van werd. Lucas kon de poten van de spin al tellen en Joris wist dat de spin vliegen en muggen eet.

Na het verhaal mochten de kinderen zelf een spinnenweb maken van papier. We knipten strookjes en maakten daar een mooi web van wat we dan weer vast plakte op een ander papiertje. Anna plakte de strookjes netjes naast elkaar, maar hield één strookje over. Die ging er dan toch maar over heen. Nathalie was heel precies met knippen en knipte de strookjes zelf ook nog een keer door de midden. Alle kinderen hebben een prachtig spinnenweb gemaakt en ze zijn allemaal te bewonderen in de hal op het prikbord van de peuter plus groep!

Groetjes van de peuter plus groep
kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Ritsel, ritsel herfstblad KDV Bovenkerkerweg
11-10-2018

De peuter plus groep is deze week begonnen met het thema ‘ritsel, ritsel, herfstblad’. We zijn begonnen met het praten over het weer en de bladeren aan de bomen die naar beneden vallen. Bij de natuur horen natuurlijk ook de dieren en vooral de...

Lees meer
Thema wonen bij de Mickey's KDV Bovenkerkerweg
13-09-2018

Bij de Mickey’s en Minnies werken wij met het thema wonen. Wij hebben al veel geknutseld. Zo heeft Fay een mooie inrichting van haar huis getekend, zoals haar bank, tv en haat knuffel Kiss. Sophie heeft haar poppenwagen en haar bed getekend. 

Lees meer
Knorries spelen met water KDV Bovenkerkerweg
02-08-2018

Mooi weer! Wat is het prachtig weer de laatste weken. Alle peutergroepen zijn weer veel buiten en dus ook de Knorries. Heerlijk buiten rennen, klimmen en fietsen. Als het zo warm weer is buiten, zetten wij ook de waterbakken neer.

Lees meer