juli 2017

juli 2017

juli 2017

Ziek en gezond en zomerkriebels

Op Radboud hebben we het thema ‘ziek en gezond’ afgesloten. Er is veel geleerd over hoe we goed voor onszelf kunnen zorgen. We hebben onze tanden gepoetst en konden dat mooi aan de tandarts laten zien. Die kwam namelijk gezellig bij ons langs met haar krokodil. De kinderen kregen een leuke goodie-bag met allerlei spulletjes erin. Altijd leuk natuurlijk. We hebben de zieke beer verzorgd en pleisters geplakt. Daarnaast hebben we met het consultatiebureau over prikjes gesproken. De oudere peuters komen daar nu natuurlijk weer mee in aanraking. Voordat ze vier jaar worden krijgen de meeste kinderen een prik. De één vindt dat helemaal niet zo erg, maar voor de ander hoeft het allemaal niet zo. Wat daarnaast nog indruk maakte was de ogentest. Die hebben we tijdens de peuterplus les gedaan en dat ging heel goed. Als klap op de vuurpijl kregen we het gips van onze collega Jeroen waar we mee konden spelen. Hij had van een zuster in het ziekenhuis allerlei verschillende spulletjes gekregen die we konden onderzoeken en waar we mee konden spelen. Dat was natuurlijk geweldig!

We zitten nu druk in het thema ‘zomerkriebels’. Met al dat mooie weer, is dat een perfect thema om tot uiting te laten komen. De kinderen leren over insmeren, spelen met water en zand, de zon en de parasol.

We hebben allemaal onze eigen zon gemaakt. Zelf knippen, plakken en ontwerpen zorgt voor de mooiste kunstwerken en leerzame momenten. Kinderen zien bij elkaar de verschillen en overeenkomsten in hun creaties. Daarnaast wordt er veel gewerkt met de zomer praatplaat waarop het strand centraal staat. Voor veel kinderen ook een herkenningspunt. We gaan het nog hebben over de verschillen en overeenkomsten van de paraplu en de parasol, lezen het boekje over het varken Floortje die gaat zwemmen en hebben het natuurlijk over alle aspecten die bij de zomer horen.
Over een aantal weken gaan we ons dan richten op het thema ‘Kunst, natuurlijk’. Een breed thema waar de kinderen leren over kunst in de vorm van schilderijen, tekenen en standbeelden. Maar daarnaast gaan we ons richten op muziek en dans. En leren we de kinderen dat alles wat zij hier maken eigenlijk kunst is. Dit belooft weer een leerzame en vooral creatieve periode te worden!