Informatie vestiging

Kinderopvang >> Locaties Kinderopvang >> Backershagen >> Informatie vestiging
Kinderdagverblijf Mirakel Backershagen

Dit kinderdagverblijf is samen met een BSO van Mirakel gevestigd in het pand van de Pelgrimskerk. Op deze vestiging is een baby- en peutergroep aanwezig.
Achter het pand is een grote natuurtuin, waar plaats is gemaakt voor zowel de baby's, peuters als BSO-kinderen. Hier kunnen de kinderen helemaal hun creativiteit kwijt. Zo is er een speelheuvel met tunnel, een babyweide met glijbaan, heel veel groen en natuurlijk een zandbak. De baby's hebben een gedeeltelijk afgeschermd speelterrein, waardoor er voor de hen een rustig plekje is en de dreumessen al snel mee kunnen spelen met de peuters.

De groepen
De babygroep bestaat uit maximaal 9 baby's per dag en bij de peuters is dat maximaal 14 peuters per dag. 

Baby-activiteiten
Met de baby's wordt er gezongen, gelezen, gedanst en natuurlijk veel geknuffeld. Tevens krijgen de baby's eens per week muziekles van een muziekjuf die werkt volgens de methode van “muziek op schoot”. De muziekles is erg populair bij de baby’s. Veel kinderen gaan gelijk al op de grond zitten en klappen als de muziekjuf binnen komt.
 
Peuteractiviteiten
Activiteiten die de peuters worden aangeboden zijn: muziekles, peuterplus pyramide programma en peutergymnastiek
Vanaf drie jaar mogen de peuters meedoen aan peutergymnastiek in de BSO-ruimte in hetzelfde pand. De gymjuf voegt een spelelement toe aan haar gymles, zodat de kinderen naast bewegen ook bijvoorbeeld kleuren leren herkennen en leren tellen. Wat de kinderen altijd erg leuk vinden is de Pietengym rond Sinterklaas; ze leren dan over daken te lopen, door schoorstenen te kruipen..net zoals de echte Pieten doen!
Vanaf 3,5 jaar mogen de peuters meedoen aan het peuterplus piramide programma. Dit is ter voorbereiding voor de basisschool. De kinderen spelen hierbij spelletjes en doen opdrachten die ze straks op de basisschool ook gaan doen. Ze leren o.a. zelfstandig knippen, vormen en kleuren herkennen. Dit biedt de kinderen extra uitdaging en wat meer zekerheid op de basisschool. Pedagogisch medewerkers doen dit op de groep zelf en één ochtend in de week gebeurt dit buiten de groep onder begeleiding van een pedagogisch medewerker.

Het hele jaar door worden er verschillende knutsel en doe-activiteiten aangeboden. Zo worden er knutselwerkjes gedaan rond de vaste feestdagen, zoals bij Kerst, Pasen, Moederdag e.d. Daarnaast wordt er met verschillende thema’s gewerkt, bijvoorbeeld het thema ‘bloemen’. Hierbij werd aan de ouders gevraagd om verschillende bloemen mee te nemen, zodat de kinderen konden ruiken en voelen en zelfs de naam leren. De groep zag er erg vrolijk uit met deze bloemenpracht en het rook nog lekker ook!

Extra service
Eens in de 7-8 weken komt er een kinderkapper langs op de vestiging. 

Bereikbaarheid
Het kinderdagverblijf is zowel per fiets, auto als per openbaar vervoer (tramlijnen 5 en 51) goed bereikbaar. Het kinderdagverblijf is 52 weken per jaar, vijf dagen per week geopend van 7.30 tot 18.30 (behalve de feestdagen). Voor meer informatie of een rondleiding kunt u bellen met de leidinggevende, Emma Schuijt of assistent leidinggevende Sandra Terweij 020 - 404 11 51 of mailen naar vanboshuizenstraat@kdvmirakel.nl.