Nieuws

Kinderopvang >> Over KDV >> Nieuws

Holletje, bolletje lente!

Holletje, bolletje lente! 15-03-2018

De peuterplus groep is bezig met het thema 'holletje, bolletje lente'. We hebben hiervoor het boekje 'De tuin van Nijntje' gelezen. Zij ging zaadjes planten, gaf deze zaadjes water en er groeiden plantjes. Dit bleken peentjes te zijn. De kinderen waren verbaasd, dat waren toch gewoon wortels? Het woord peentjes was nog niet zo bekend bij de kinderen. Maar nu dus wel.

Lees meer

Bij ons op het kinderdagverblijf!

Bij ons op het kinderdagverblijf! 15-03-2018

We zijn weer aan een nieuw thema begonnen. Dit keer gaat het over 'bij ons op het kinderdagverblijf'. Wij hebben gekozen voor de beroemde rode polo's, want die zijn heel herkenbaar voor de kinderen. Onze shirts zijn voorzien van ons mooie Mirakel logo en hangen op de waslijn door de groep heen.

Lees meer

Junglekids bedenken oplossingen!

Junglekids bedenken oplossingen! 08-03-2018

De afgelopen periode is er op de Jungletuin in Amstelveen hard gewerkt met het thema Kleding, dat wil ik aan. Daarbij hebben de medewerkers het boek De Rommelige reus zeer uitgebreid behandeld en zijn daar ook knutselwerkjes bij gemaakt. Tijdens het verhaal komen er een aantal problemen voor bij de dieren in het boek. 

Lees meer

Brrr, wat is het koud!

Brrr, wat is het koud! 01-03-2018

Dat vonden de Zeeschildpadden ook. We gaan normaal gesproken zo vaak mogelijk naar buiten maar met temperaturen onder 0 zijn zelfs onze Zeeschildpadjes geen echte helden meer. De keren dat we de kou hebben getrotseerd hebben de kinderen toch even heerlijk gespeeld, maar na 10 minuten kregen de meeste kindjes het toch wel koud en zijn we snel weer naar binnen gegaan om op te warmen.

Lees meer

Kikker zorgen voor popje Pip

Kikker zorgen voor popje Pip 28-02-2018

We zijn begonnen met een nieuw thema ‘welkom op het kinderdagverblijf!’ Aleph Mara en Kailan hebben stukjes wc papier gescheurd en deze op een wc rol geplakt. Deze komt op het bord te hangen samen met een grote wc, doortrekken en het handen wassen. 

Lees meer
Pagina 1 van 144  > >>