De dokter komt langs!

De dokter komt langs!

De dokter komt langs!

In het kader van het thema ziek en gezond, kregen de Zeeschildpadden bezoek van een echte dokter. De moeder van Hugo trok haar doktersjas aan en wilde de kinderen graag vertellen over wat er allemaal kan gebeuren als je ziek wordt en naar de dokter gaat.

 

Zij had een mooie dokterskoffer mee. De kinderen mochten een pleister op en zelf even spelen met de dokter spulletjes. Er werd goed geluisterd naar elkaars buik en hartje. Daarnaast konden we plaatjes bekijken van een gebroken arm en een kindje waar een foto bij gemaakt werd. We zagen zelfs dat er een kindje door een scan ging. De dokter legde heel goed uit wat dat precies was en hoe dat in zijn werk ging.

Het was super leuk en heel leerzaam. Tot slot natuurlijk even op de foto met de dokter.

Groetjes Janet 
Kinderdagverblijf Mirakel Backershagen
Amsterdam

In het zonnetje op de Dag vd PM'er KDV Merckenburg
21-09-2017

Vandaag is het de 'Dag van de pedagogisch medewerker' en we zijn goed verwend door Mirakel en alle kinderen en ouders. 

Lees meer
Is de lucht helemaal blauw? KDV Merckenburg
26-06-2017

De kinderen van de Zeeschildpadden zijn al volop bezig met het thema Zomerkriebels. Een onderdeel bij dit thema is lekker in het gras liggen en naar de lucht kijken. Wat zien we in de wolken? Is de lucht helemaal blauw? 

Lees meer
Zet je zonnebril maar op! KDV Merckenburg
07-06-2017

Pak jullie zonnebrillen maar uit de kast. De afgelopen dagen was het heerlijk weer en we hebben dan ook volop buiten gespeeld. Samen met de kinderen hebben we naar een aflevering van Huisje Boompje Beestje gekeken. 

Lees meer