De dokter komt langs!

De dokter komt langs!

De dokter komt langs!

In het kader van het thema ziek en gezond, kregen de Zeeschildpadden bezoek van een echte dokter. De moeder van Hugo trok haar doktersjas aan en wilde de kinderen graag vertellen over wat er allemaal kan gebeuren als je ziek wordt en naar de dokter gaat.

 

Zij had een mooie dokterskoffer mee. De kinderen mochten een pleister op en zelf even spelen met de dokter spulletjes. Er werd goed geluisterd naar elkaars buik en hartje. Daarnaast konden we plaatjes bekijken van een gebroken arm en een kindje waar een foto bij gemaakt werd. We zagen zelfs dat er een kindje door een scan ging. De dokter legde heel goed uit wat dat precies was en hoe dat in zijn werk ging.

Het was super leuk en heel leerzaam. Tot slot natuurlijk even op de foto met de dokter.

Groetjes Janet 
Kinderdagverblijf Mirakel Backershagen
Amsterdam

Rupsje nooit genoeg KDV Merckenburg
16-01-2018

Wij van de zeeschildpadden beginnen het jaar goed met een nieuw thema: “mmm lekker eten.” De naam verklapt het al, we gaan de komende weken veel activiteiten doen die te maken hebben met eten. Zo hebben we van de week al appeltjes en fruitschalen...

Lees meer
Feestweek bij de Zeeschildpadden KDV Merckenburg
16-11-2017

Mirakel bestaat 25 jaar, hoera! Bij de Zeeschildpadden houden we wel van een feestje. Er waren een week lang allerlei leuke festiviteiten, het was één groot feest! Om het extra feestelijk te maken hebben we alles binnen het thema ‘circus’ gedaan.

Lees meer
Voorlezen tijdens kinderboekenweek KDV Merckenburg
05-10-2017

De kinderboekenweek is begonnen! In de volle agenda met activiteiten die we tijdens deze week doen hoort natuurlijk het voorlezen. Leanne doe dat dit keer middels het voorleestheater. 

Lees meer