De dokter komt langs!

De dokter komt langs!

De dokter komt langs!

In het kader van het thema ziek en gezond, kregen de Zeeschildpadden bezoek van een echte dokter. De moeder van Hugo trok haar doktersjas aan en wilde de kinderen graag vertellen over wat er allemaal kan gebeuren als je ziek wordt en naar de dokter gaat.

 

Zij had een mooie dokterskoffer mee. De kinderen mochten een pleister op en zelf even spelen met de dokter spulletjes. Er werd goed geluisterd naar elkaars buik en hartje. Daarnaast konden we plaatjes bekijken van een gebroken arm en een kindje waar een foto bij gemaakt werd. We zagen zelfs dat er een kindje door een scan ging. De dokter legde heel goed uit wat dat precies was en hoe dat in zijn werk ging.

Het was super leuk en heel leerzaam. Tot slot natuurlijk even op de foto met de dokter.

Groetjes Janet 
Kinderdagverblijf Mirakel Backershagen
Amsterdam

Muziekles met Stef KDV Merckenburg
07-06-2018

Vandaag kwam Stef weer bij ons op de groep. De kinderen waren reuze enthousiast toen ze Stef binnen zagen komen met zijn kist vol met instrumenten en zijn gitaar. We beginnen altijd met het welkomslied: 

Lees meer
Nieuwe babygroep op KDV Backershagen! KDV Merckenburg
31-05-2018

Er worden weer meer kinderen in Amsterdam Buitenveldert geboren! Dit betekent dat we ook meer aanmeldingen binnen krijgen voor ons kinderdagverblijf op Mirakel Backershagen. Hierdoor hebben wij besloten om op deze locatie een extra groep te...

Lees meer
Heerlijke paaslunch KDV Merckenburg
30-03-2018

De hele week hebben we samen met de kinderen veel gepraat over Pasen. We hebben aan de kinderen gevraagd wat je met Pasen doet, het antwoord hierop was eitjes eten en zoeken. Met peutergym mochten alle kinderen meedoen, dus ook de kleintjes....

Lees meer