Beestjes kijken

Beestjes kijken

Beestjes kijken

Wat hebben we kunnen genieten van het heerlijke zonnetje, wij waren dan ook de hele dag buiten spelen in onze natuurtuin. Glijden van de glijbaan, de berg op en af rennen, taartjes bakken in de zandbak of het hele plein over fietsen bij ons kan het allemaal.

De moestuintjes op de groep groeien ook lekker door het zonnetje. Ze kunnen binnenkort wel naar buiten! Al vinden ze dat volgens Julian toch nog wel te koud en te nat.

Wanneer we buiten spelen komen we ook allemaal andere dingen tegen dan binnen. Zo zijn er binnen natuurlijk geen bomen zegt Nika. We horen de vogels hard fluiten en zo af en toe horen we er ook een grote grijze vogel doorheen.  Maar de kinderen weten heel goed dat dit geen vogel is maar een vliegtuig! Onder luid gejoel worden ze gedag gezwaaid als ze over onze tuin vliegen.

We krijgen soms ook bezoek van een kat met witte en zwartje vlekjes, net een koe vindt Demir.

Naast deze kat hebben we natuurlijk nog veel beestjes in de tuin! Gelukkig is Minou niet bang voor deze kleine beestjes en hebben de kinderen ze uitgebreid kunnen bekijken.

We hebben hier allemaal boomstronken en takken liggen en als je die opzij schuift komen er allemaal beestjes onder vandaan! Leon zag een slak, een pissebed en spinnetjes. Maar waar wij het meeste van hebben zijn mieren! Ze lopen overal en ze zijn zo snel! Wanneer Minou verteld dat hij heel sterk is en alles kan dragen moeten de kinderen wel lachen. Nika kan niet geloven dat zo’n klein beestje zo sterk kan zijn.

De slakken zijn ook erg interessant, want er zijn allemaal verschillende, met huisje, zonder huisje, klein en groot. En wat lopen ze toch langzaam! Dror heeft voor één slak allemaal eten verzameld en voor hem neergelegd.

Naast alle dieren op de grond hebben we ook nog vliegen en bijen. Hier zijn de kinderen minder gek op, maar wanneer de bijen rustig op een bloem zitten om nectar te verzamelen durven ze wel naar ze te kijken.

Ook lieveheersbeestjes ontbreken niet bij ons in de tuin, samen tellen hoeveel stippen hij heeft is het leukste. Een lieveheersbeestje op je hand is helemaal niet eng vindt Leon, dit durft hij wel. Samuel en Wilson vinden het wel spannend om het kleine kriebelbeestje op hun hand te hebben. Zij kijken liever hoe de anderen dit doen.

Nu Vikram zichzelf vooruit kan tijgeren wil hij alles zien en het liefste overal aan meedoen. Zo is de zandbak erg interessant, het voelt zo gek en zal het ook lekker smaken? Gelukkig letten de medewerkers en ook de grote kinderen goed op Vikram! 

Groetjes van de Zeeschildpadden
Kinderdagverblijf Mirakel Backershagen
Amsterdam

Muziekles met Stef KDV Merckenburg
07-06-2018

Vandaag kwam Stef weer bij ons op de groep. De kinderen waren reuze enthousiast toen ze Stef binnen zagen komen met zijn kist vol met instrumenten en zijn gitaar. We beginnen altijd met het welkomslied: 

Lees meer
Nieuwe babygroep op KDV Backershagen! KDV Merckenburg
31-05-2018

Er worden weer meer kinderen in Amsterdam Buitenveldert geboren! Dit betekent dat we ook meer aanmeldingen binnen krijgen voor ons kinderdagverblijf op Mirakel Backershagen. Hierdoor hebben wij besloten om op deze locatie een extra groep te...

Lees meer
Heerlijke paaslunch KDV Merckenburg
30-03-2018

De hele week hebben we samen met de kinderen veel gepraat over Pasen. We hebben aan de kinderen gevraagd wat je met Pasen doet, het antwoord hierop was eitjes eten en zoeken. Met peutergym mochten alle kinderen meedoen, dus ook de kleintjes....

Lees meer