Zomerkriebels bij de peuterplus

Kinderopvang >> Over KDV >> Nieuws

Zomerkriebels bij de peuterplus

Zomerkriebels bij de peuterplus

Vandaag zijn we begonnen met het Piramide thema 'zomerkriebels'. Dit thema gaat de hele zomer duren, dus hebben we extra veel tijd om de activiteiten te doen. Tussendoor gaan we op vakantie, spelen we veel buiten en hebben we die extra tijd dus wel nodig. 

Ons thema zal bestaan uit praten over de zon, zee en strand. Daarnaast lezen we veel boeken over de zomer en doen we spelletjes die hiermee te maken hebben.

Ons thema zijn we vandaag begonnen met het praten over de zon en zijn zonnestralen. Hoe ziet de zon er uit? Welke kleuren heeft hij? Als het avond wordt, wat gebeurt er dan met de zon? Het insmeren met de zonnebrandcrème en het verbranden als je dat niet doet. Kye liet ons weten dat je de voeten ook moet insmeren als je sandalen of slippers aan hebt.

We hebben gekeken naar de praatplaat. Daar staan veel mensen op die lekker in het zand spelen of in het water liggen.

Hugo had al snel gezien dat er een ijsje in het zand lag en dat het huilende kindje wat daarbij stond vast niet blij was. Dax was vooral geïnteresseerd in de speeltoestellen de afgebeeld stonden en vertelde daar vervolgens een heel verhaal bij over 112. Hij vertelde dat als je viel je 112 moest bellen en de ambulance dan kwam. Volgens Hugo was dat wel weer leuk. Brett zag de luchtbedden in het water liggen. Hij kon goed uitleggen dat je deze eerst moet opblazen, voordat je er op gaat liggen. Al pratend bedachten we dat de dingen die op de praatplaat staan echt bij de zomer horen en zo kwamen we snel uit bij de zon. Elin liet met haar vingers zien dat de zon rond was en strepen had. Het duurde wel even voordat we op het woord zonnestralen kwamen. We hebben zelf een zon gemaakt en de kinderen mochten zelf bepalen hoe deze eruit ging zien.  De kinderen gingen hard aan het werk en knipten er lekker op los. Noortje en Arya van de Mickey’s vonden het knippen nog best moeilijk en gingen verder met scheuren. Er kwamen heel wat mooie zonnen tot leven. Sommige wat duidelijker dan anderen, maar dat geeft niets. Het is leuk om te zien hoe kinderen op hun eigen manier en met hun eigen denkwijze de activiteit invullen.

Rakkers krijgen muziekles van Stef KDV Bovenkerkerweg
21-02-2018

Sinds een paar weken hebben we een nieuwe muziekmeester.. en hij heet Stef. Al onze Rakkers zijn erg enthousiast als Stef binnen komt. Ze zitten dan met smart te wachten op het leuke welkomstliedje die Stef speciaal voor bij Mirakel gemaakt heeft. 

Lees meer
Verkleedkleren maken met peuterplus KDV Bovenkerkerweg
15-02-2018

De peuter plus groep in Amstelveen heeft een combinatie gemaakt van het Piramide thema: Kleding, dat wil ik aan en carnaval. Vandaag werd het carnaval gevierd en er waren een aantal kinderen mooi verkleed. Om de carnaval een beetje door te laten...

Lees meer
Boekjes voorlezen bij de Stampertjes KDV Bovenkerkerweg
08-02-2018

Bij de Stampertjes wordt er regelmatig voorgelezen, maar zeker tijdens de Nationale Voorleesdagen. Jessmae had een voelboekje meegenomen van heel veel dieren. Faas, Frederique en Carlijn wilden allemaal even voelen bij elk dier. Ook Julie had een...

Lees meer