Zomerkriebels bij de peuterplus

Kinderopvang >> Over KDV >> Nieuws

Zomerkriebels bij de peuterplus

Zomerkriebels bij de peuterplus

Vandaag zijn we begonnen met het Piramide thema 'zomerkriebels'. Dit thema gaat de hele zomer duren, dus hebben we extra veel tijd om de activiteiten te doen. Tussendoor gaan we op vakantie, spelen we veel buiten en hebben we die extra tijd dus wel nodig. 

Ons thema zal bestaan uit praten over de zon, zee en strand. Daarnaast lezen we veel boeken over de zomer en doen we spelletjes die hiermee te maken hebben.

Ons thema zijn we vandaag begonnen met het praten over de zon en zijn zonnestralen. Hoe ziet de zon er uit? Welke kleuren heeft hij? Als het avond wordt, wat gebeurt er dan met de zon? Het insmeren met de zonnebrandcrème en het verbranden als je dat niet doet. Kye liet ons weten dat je de voeten ook moet insmeren als je sandalen of slippers aan hebt.

We hebben gekeken naar de praatplaat. Daar staan veel mensen op die lekker in het zand spelen of in het water liggen.

Hugo had al snel gezien dat er een ijsje in het zand lag en dat het huilende kindje wat daarbij stond vast niet blij was. Dax was vooral geïnteresseerd in de speeltoestellen de afgebeeld stonden en vertelde daar vervolgens een heel verhaal bij over 112. Hij vertelde dat als je viel je 112 moest bellen en de ambulance dan kwam. Volgens Hugo was dat wel weer leuk. Brett zag de luchtbedden in het water liggen. Hij kon goed uitleggen dat je deze eerst moet opblazen, voordat je er op gaat liggen. Al pratend bedachten we dat de dingen die op de praatplaat staan echt bij de zomer horen en zo kwamen we snel uit bij de zon. Elin liet met haar vingers zien dat de zon rond was en strepen had. Het duurde wel even voordat we op het woord zonnestralen kwamen. We hebben zelf een zon gemaakt en de kinderen mochten zelf bepalen hoe deze eruit ging zien.  De kinderen gingen hard aan het werk en knipten er lekker op los. Noortje en Arya van de Mickey’s vonden het knippen nog best moeilijk en gingen verder met scheuren. Er kwamen heel wat mooie zonnen tot leven. Sommige wat duidelijker dan anderen, maar dat geeft niets. Het is leuk om te zien hoe kinderen op hun eigen manier en met hun eigen denkwijze de activiteit invullen.

Buiten met de Stampertjes KDV Bovenkerkerweg
13-06-2018

De zomer is al volop aan de gang en dus kunnen we weer heerlijk naar buiten met z’n allen. Met dat mooie weer is het natuurlijk wel belangrijk om goed te smeren. Jessmae en Julie roepen al gelijk ‘smeren’ als de zonnebrand tevoorschijn zien komen...

Lees meer
Varken Floortje bij peuterplus KDV Bovenkerkerweg
12-06-2018

Het thema 'zomerkriebels' komt lekker op gang. Het weer is nu misschien even wat minder zomers, maar wij hebben de smaak al te pakken. De komende weken hebben we het over het varken Floortje. 

Lees meer
De letter M van Mirakel KDV Bovenkerkerweg
24-05-2018

We zijn het thema ‘welkom in het kinderdagverblijf’ zo langzaam aan het afsluiten. Tijdens dit thema stond het wel en wee op Mirakel centraal. Op de groepen is er veel gewerkt met herkenbare dingen voor de kinderen, zoals de bedrijfskleding van...

Lees meer