Zomerkriebels bij de peuterplus

Kinderopvang >> Over KDV >> Nieuws

Zomerkriebels bij de peuterplus

Zomerkriebels bij de peuterplus

Vandaag zijn we begonnen met het Piramide thema 'zomerkriebels'. Dit thema gaat de hele zomer duren, dus hebben we extra veel tijd om de activiteiten te doen. Tussendoor gaan we op vakantie, spelen we veel buiten en hebben we die extra tijd dus wel nodig. 

Ons thema zal bestaan uit praten over de zon, zee en strand. Daarnaast lezen we veel boeken over de zomer en doen we spelletjes die hiermee te maken hebben.

Ons thema zijn we vandaag begonnen met het praten over de zon en zijn zonnestralen. Hoe ziet de zon er uit? Welke kleuren heeft hij? Als het avond wordt, wat gebeurt er dan met de zon? Het insmeren met de zonnebrandcrème en het verbranden als je dat niet doet. Kye liet ons weten dat je de voeten ook moet insmeren als je sandalen of slippers aan hebt.

We hebben gekeken naar de praatplaat. Daar staan veel mensen op die lekker in het zand spelen of in het water liggen.

Hugo had al snel gezien dat er een ijsje in het zand lag en dat het huilende kindje wat daarbij stond vast niet blij was. Dax was vooral geïnteresseerd in de speeltoestellen de afgebeeld stonden en vertelde daar vervolgens een heel verhaal bij over 112. Hij vertelde dat als je viel je 112 moest bellen en de ambulance dan kwam. Volgens Hugo was dat wel weer leuk. Brett zag de luchtbedden in het water liggen. Hij kon goed uitleggen dat je deze eerst moet opblazen, voordat je er op gaat liggen. Al pratend bedachten we dat de dingen die op de praatplaat staan echt bij de zomer horen en zo kwamen we snel uit bij de zon. Elin liet met haar vingers zien dat de zon rond was en strepen had. Het duurde wel even voordat we op het woord zonnestralen kwamen. We hebben zelf een zon gemaakt en de kinderen mochten zelf bepalen hoe deze eruit ging zien.  De kinderen gingen hard aan het werk en knipten er lekker op los. Noortje en Arya van de Mickey’s vonden het knippen nog best moeilijk en gingen verder met scheuren. Er kwamen heel wat mooie zonnen tot leven. Sommige wat duidelijker dan anderen, maar dat geeft niets. Het is leuk om te zien hoe kinderen op hun eigen manier en met hun eigen denkwijze de activiteit invullen.

Wat doet een ballonnenvouwer? KDV Bovenkerkerweg
16-11-2017

Deze week was het een en al feest bij Mirakel! Want we bestonden 25 jaar. In de ochtend zijn we gestart met de gymles die ook in het teken stond van het feest, de kinderen mochten zelf confetti maken van reclame blaadjes. Beau, Fleur en Yinthe...

Lees meer
Een taart inkleuren? KDV Bovenkerkerweg
02-11-2017

Het is feest bij Mirakel. En de peuterplus groep feest mee. We zijn nu bezig met het Piramide thema 'Mmm, lekker eten'. En bij een feestje hoort wat lekkers. We konden ons verjaardagsfeestje dus heel goed combineren met het thema.

Lees meer
Mmm… lekker eten! KDV Bovenkerkerweg
02-11-2017

In het kader van ons thema “”mmm… lekker eten” hadden we vandaag voor de kinderen een verrassing. In plaats van crackers hadden we vandaag eierkoeken in de vorm van egeltje. Zo combineren we ons thema van lekker eten met ons sub thema herfst. 

Lees meer