Nieuwe naam: de Elanden

Nieuwe naam: de Elanden

Nieuwe naam: de Elanden

De kinderen hebben gestemd over de naam van de groep en er is een nieuwe groepsnaam uitgekomen, namelijk ‘De Elanden’.
De Elanden hebben deze week een vrije activiteit mogen doen. Er werden allerlei bouwmaterialen neergelegd en de kinderen mochten helemaal zelf bedenken wat ze hiermee gingen doen. 

Uiteindelijk zijn er mooie dingen ontstaan. Zo hebben de meiden een hele robot geknutseld en hebben de jongens allerlei coole dingen gemaakt van Kapla en Lego.

Pesten
Afgelopen tijd hebben we het thema pesten op de groep gehad. Aan de hand van het thema hebben we op de groep een methode gedaan genaamd die heet ‘over de streep’. Dit is tevens een programma op de televisie. Het is een grensverleggende methode die wordt ingezet om bijvoorbeeld pesten op scholen tegen te gaan en wederzijds respect te stimuleren. De kinderen worden hierbij uitgedaagd om gevoelens met elkaar uit te spreken en serieuze gesprekken te voeren. Je leert elkaar hierdoor nog beter kennen.

Afscheid Jikke
En dan heeft Jikke deze week haar afscheid nog op de groep gevierd. We zullen haar missen!

Liefs, de Elanden
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

 

 

Bitterbal, afscheid en danstrio BSO Next
12-07-2018

Deze week hebben de Elanden weer lekker gekookt. Dit keer hebben ze bitterballen gemaakt. Met het recept van Sabrina en de kookkunsten van Jetske zijn ze heerlijk geworden.

Lees meer
Social media is het thema BSO Next
08-03-2018

Bij de Elanden hebben wij deze week gewerkt met het thema ‘social media’ en aan de hand hiervan hebben wij leuke activiteiten gepland. Eén van de activiteiten die de kinderen leuk en spannend vonden was het maken van een memory spel van de...

Lees meer
Feestelijke opening Elanden! BSO Next
21-02-2018

Wij hebben een nieuwe naam! HOERA! De kinderraad heeft gestemd voor een naam en het is de Elanden geworden! De Elandengroep is voor de oudste kinderen van 7 t/m 12 jaar. Om dit te vieren hebben zij een officiële feestweek.  

Lees meer