Ollie Trollie

Ollie Trollie

Ollie Trollie

Het is woensdag 27 december. De eerste dag na de kerstdagen en de Peter Pan groep gaat op uitstapje. Vandaag is het poppentheater aan de beurt ! Echt super leuk! 

Het theater is goed voor de ontwikkeling van een kind, omdat het niet alleen de fantasie verrijkt en de creativiteit, maar ook leren de kinderen zich in te leven in een verhaal, te uiten en hun emoties te herkennen en met ze om te gaan.

Om half twee gingen wij met de bus naar het poppentheater toe. De kinderen keken uit het raam en we hoorden af en toe: "Daar was ik ooit geweest! "En ik ook."
Het was een geweldige voorstelling van de ‘Vliegende Koffer’, een reizend poppentheater. Het was leuk gespeeld door Charlotte de Lange. Zij is de poppenmaker en ook poppenspeler. Ze nam ons mee in de magie van het verhaal “Ollie Trollie en Mannetje Lampenkamp”. Het zaallicht ging uit. Het gemompel verstomde in het donker, een spot ging aan en in het licht ontstond een hele nieuwe wereld. Een verhaal waar we in werden meegezogen. Daar zaten we met onze kinderen of naast of op schoot, omdat het donker toch wel spannend is.

De kinderen waren betoverd door de stem van de poppen en het verhaal. Dani riep: “Hallo mannetje Lampenkap!” Aaron zat ook in het verhaal. Hij bleef roepen naar Ollie: “ Voorzichtig! Voorzichtig!“ of “Kijk uit Ollie!“
Het was geweldig om te zien hoe onze kinderen naar het verhaal op het podium keken. Het zien is intens en betoverend, want alles wat daar gebeurt; de spanning en de blijdschap zie je dubbel terug.

Na de leuke voorstelling mochten we op de foto met Ollie! Fleur wilde zelfs niet weg: “Michelle, ik wil blijven. Het is leuk hier, maar als ik op je schoot in de bus mag, dan ga ik wel terug!” ,zei Fleur lief Michelle aankijkend. De kinderen vonden het uitstapje geweldig. Tijdens het eten gingen we nog even napraten over de mooie momenten in het verhaal. Iedereen heeft er erg van genoten. Dat was duidelijk! Een geslaagd uitje!

We hebben ook nieuwe kinderen bij BSO. Op de Peter Pan groep zijn Fleur en Brett nieuw en vanaf januari komen er nog meer nieuwe kinderen! Super leuk! Jullie zijn van harte welkom!

Groetjes van alle BSO medewerkers!
BSO Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Thema dieren en uitstapjes BSO Bovenkerkerweg
23-07-2018

Op dit moment werken wij met het thema ‘dieren’ op de groepen. Je hoeft namelijk helemaal niet op vakantie naar Zuid-Afrika te gaan om wilde dieren te spotten, dat kan ook gewoon bij ons op de BSO!

Lees meer
Knutselen met kosteloos materiaal BSO Bovenkerkerweg
05-07-2018

Op woensdag zorgt Michelle altijd voor een onvergetelijke dag op de Peter Pan groep. Ditmaal kregen de kinderen een creatieve verrassing. Op tafel stond een grote tas, gevuld met heel veel kosteloos materiaal, dat Michelle speciaal voor de...

Lees meer
Floor winnares Sterrenjacht BSO Bovenkerkerweg
18-06-2018

Op vrijdag 8 juni was het weer de hoogste tijd voor één van de leukste dagen van het jaar, namelijk de Sterrenjacht! Al weken van te voren waren de kinderen in het geheim aan het oefenen voor hun act. Op de BSO werd er in de lokalen, op de gang,...

Lees meer