Ollie Trollie

Ollie Trollie

Ollie Trollie

Het is woensdag 27 december. De eerste dag na de kerstdagen en de Peter Pan groep gaat op uitstapje. Vandaag is het poppentheater aan de beurt ! Echt super leuk! 

Het theater is goed voor de ontwikkeling van een kind, omdat het niet alleen de fantasie verrijkt en de creativiteit, maar ook leren de kinderen zich in te leven in een verhaal, te uiten en hun emoties te herkennen en met ze om te gaan.

Om half twee gingen wij met de bus naar het poppentheater toe. De kinderen keken uit het raam en we hoorden af en toe: "Daar was ik ooit geweest! "En ik ook."
Het was een geweldige voorstelling van de ‘Vliegende Koffer’, een reizend poppentheater. Het was leuk gespeeld door Charlotte de Lange. Zij is de poppenmaker en ook poppenspeler. Ze nam ons mee in de magie van het verhaal “Ollie Trollie en Mannetje Lampenkamp”. Het zaallicht ging uit. Het gemompel verstomde in het donker, een spot ging aan en in het licht ontstond een hele nieuwe wereld. Een verhaal waar we in werden meegezogen. Daar zaten we met onze kinderen of naast of op schoot, omdat het donker toch wel spannend is.

De kinderen waren betoverd door de stem van de poppen en het verhaal. Dani riep: “Hallo mannetje Lampenkap!” Aaron zat ook in het verhaal. Hij bleef roepen naar Ollie: “ Voorzichtig! Voorzichtig!“ of “Kijk uit Ollie!“
Het was geweldig om te zien hoe onze kinderen naar het verhaal op het podium keken. Het zien is intens en betoverend, want alles wat daar gebeurt; de spanning en de blijdschap zie je dubbel terug.

Na de leuke voorstelling mochten we op de foto met Ollie! Fleur wilde zelfs niet weg: “Michelle, ik wil blijven. Het is leuk hier, maar als ik op je schoot in de bus mag, dan ga ik wel terug!” ,zei Fleur lief Michelle aankijkend. De kinderen vonden het uitstapje geweldig. Tijdens het eten gingen we nog even napraten over de mooie momenten in het verhaal. Iedereen heeft er erg van genoten. Dat was duidelijk! Een geslaagd uitje!

We hebben ook nieuwe kinderen bij BSO. Op de Peter Pan groep zijn Fleur en Brett nieuw en vanaf januari komen er nog meer nieuwe kinderen! Super leuk! Jullie zijn van harte welkom!

Groetjes van alle BSO medewerkers!
BSO Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Griezeliggoede Halloweenavond! BSO Bovenkerkerweg
02-11-2018

Een dag waar alle kinderen van de Kapitein Haak groep altijd naar uit kijken is ons jaarlijkse Halloweenfeest. Voorafgaand aan deze dag komt de Kinderraad bijeen om te bespreken wat zij graag zouden willen doen tijdens deze avond. Zij hebben de...

Lees meer
Pizza eten en knutselen BSO Bovenkerkerweg
27-09-2018

Bij de Peter pan groep hebben we veel nieuwe kinderen: Niel, Stijn, Tijn, Rocco en Alex. Welkom jongens, wat is dat gezellig! Het is altijd leuk bij Peter Pan groep. Er wordt geknutseld, gespeeld, gekookt, gebakken, gebouwd en gegymd. Op woensdag...

Lees meer
Een super vakantie BSO Bovenkerkerweg
17-09-2018

Wat hebben wij een super vakantie gehad met allemaal leuke activiteiten en uitstapjes. Wij zijn met de Kapitein Haak groep naar het Vondelpark, de Ouderkerkerplas, de midgetgolfbaan in het Amstelpark en het Scheepvaartmuseum geweest. Ook hebben...

Lees meer