Junglekids bedenken oplossingen!

Kinderopvang >> Over KDV >> Nieuws

Junglekids bedenken oplossingen!

Junglekids bedenken oplossingen!

De afgelopen periode is er op de Jungletuin in Amstelveen hard gewerkt met het thema Kleding, dat wil ik aan. Daarbij hebben de medewerkers het boek De Rommelige reus zeer uitgebreid behandeld en zijn daar ook knutselwerkjes bij gemaakt. Tijdens het verhaal komen er een aantal problemen voor bij de dieren in het boek. 

De reus en de dieren waren door de medewerkers uitgeprint en gelamineerd, zodat er mee gespeeld kon worden. Het kreeg een poppenkast effect. Heel leuk en beeldend voor de kinderen.

Renske, medewerker bij de Jungletuin, heeft het boek voorgelezen. Tijdens het voorlezen liet zij de dieren aan de kinderen zien. De kinderen konden het verhaal al goed uit hun hoofd en vulde zo de tekst hier en daar een beetje aan. De activiteit was best moeilijk. De kinderen moesten een andere oplossing voor het probleem bedenken. Het moest iets heel anders zijn dan in het boek.

Zo had de giraffe het erg koud en was een beetje ziek, de reus gaf hem zijn das. Zo had de giraffe een sjaal. De kinderen kwamen met andere oplossingen waaronder: eten zoals ijs, fruit en nootjes. Maar van tv kijken kon de giraffe ook beter worden, of gewoon lekker op bed liggen. Veel water drinken en een cadeautje zouden hem ook wel kunnen opfleuren.

Bij de geit gaf de reus zijn overhemd weg, zodat de geit weer een zeil had voor zijn boot. Maar de kinderen bedachten dat we een mooi echt zeil konden kopen voor hem of een stuur zoals op een motorbootje. Bij de muis was het probleem heel ernstig. Hun huisje was in vlammen op gegaan, de reus gaf hem zijn schoen. Daar passen de muizen wel in. De kinderen dachten dat de muizen wel gewoon in een huis van iemand anders konden wonen. Zelfs boden de kinderen hun eigen schoen aan. De muizen mochten ook bij de kinderen thuis komen wonen.

De slaapzak van de vos was nat, de reus gaf hem zijn reuzensok waar hij in kon slapen. De natte slaapzak kon volgens de kinderen wel even in de wind waaien, zo werd hij wel weer droog. Of je koopt een nieuwe slaapzak! De hond moest over een modderpoel heen en de reus bood hem zijn riem aan. Volgens de kinderen moest de hond veranderen in een regenboog, dan ging je vanzelf over de modderpoel heen. Maar anders moesten de vos, de schildpad en de kikker hem maar komen helpen. Of we tillen hem er over heen.

Zo pratend merkte Renske dat de kinderen heel goed nadenken over de oplossingen die er nog meer geboden zouden kunnen worden.

Groetjes van kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Thema wonen bij de Mickey's KDV Bovenkerkerweg
13-09-2018

Bij de Mickey’s en Minnies werken wij met het thema wonen. Wij hebben al veel geknutseld. Zo heeft Fay een mooie inrichting van haar huis getekend, zoals haar bank, tv en haat knuffel Kiss. Sophie heeft haar poppenwagen en haar bed getekend. 

Lees meer
Knorries spelen met water KDV Bovenkerkerweg
02-08-2018

Mooi weer! Wat is het prachtig weer de laatste weken. Alle peutergroepen zijn weer veel buiten en dus ook de Knorries. Heerlijk buiten rennen, klimmen en fietsen. Als het zo warm weer is buiten, zetten wij ook de waterbakken neer.

Lees meer
Peuterplus over zwemmen KDV Bovenkerkerweg
13-07-2018

De peuterplus groep heeft het over zwemmen gehad. Met het warme zomer weer hebben we dit natuurlijk allemaal wel een keertje gedaan. Er is gesproken over het zwemmen in de zee, in het zwembad en in het zwembad in de tuin. Sarah kon ons al...

Lees meer