Junglekids bedenken oplossingen!

Kinderopvang >> Over KDV >> Nieuws

Junglekids bedenken oplossingen!

Junglekids bedenken oplossingen!

De afgelopen periode is er op de Jungletuin in Amstelveen hard gewerkt met het thema Kleding, dat wil ik aan. Daarbij hebben de medewerkers het boek De Rommelige reus zeer uitgebreid behandeld en zijn daar ook knutselwerkjes bij gemaakt. Tijdens het verhaal komen er een aantal problemen voor bij de dieren in het boek. 

De reus en de dieren waren door de medewerkers uitgeprint en gelamineerd, zodat er mee gespeeld kon worden. Het kreeg een poppenkast effect. Heel leuk en beeldend voor de kinderen.

Renske, medewerker bij de Jungletuin, heeft het boek voorgelezen. Tijdens het voorlezen liet zij de dieren aan de kinderen zien. De kinderen konden het verhaal al goed uit hun hoofd en vulde zo de tekst hier en daar een beetje aan. De activiteit was best moeilijk. De kinderen moesten een andere oplossing voor het probleem bedenken. Het moest iets heel anders zijn dan in het boek.

Zo had de giraffe het erg koud en was een beetje ziek, de reus gaf hem zijn das. Zo had de giraffe een sjaal. De kinderen kwamen met andere oplossingen waaronder: eten zoals ijs, fruit en nootjes. Maar van tv kijken kon de giraffe ook beter worden, of gewoon lekker op bed liggen. Veel water drinken en een cadeautje zouden hem ook wel kunnen opfleuren.

Bij de geit gaf de reus zijn overhemd weg, zodat de geit weer een zeil had voor zijn boot. Maar de kinderen bedachten dat we een mooi echt zeil konden kopen voor hem of een stuur zoals op een motorbootje. Bij de muis was het probleem heel ernstig. Hun huisje was in vlammen op gegaan, de reus gaf hem zijn schoen. Daar passen de muizen wel in. De kinderen dachten dat de muizen wel gewoon in een huis van iemand anders konden wonen. Zelfs boden de kinderen hun eigen schoen aan. De muizen mochten ook bij de kinderen thuis komen wonen.

De slaapzak van de vos was nat, de reus gaf hem zijn reuzensok waar hij in kon slapen. De natte slaapzak kon volgens de kinderen wel even in de wind waaien, zo werd hij wel weer droog. Of je koopt een nieuwe slaapzak! De hond moest over een modderpoel heen en de reus bood hem zijn riem aan. Volgens de kinderen moest de hond veranderen in een regenboog, dan ging je vanzelf over de modderpoel heen. Maar anders moesten de vos, de schildpad en de kikker hem maar komen helpen. Of we tillen hem er over heen.

Zo pratend merkte Renske dat de kinderen heel goed nadenken over de oplossingen die er nog meer geboden zouden kunnen worden.

Groetjes van kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Buiten met de Stampertjes KDV Bovenkerkerweg
13-06-2018

De zomer is al volop aan de gang en dus kunnen we weer heerlijk naar buiten met z’n allen. Met dat mooie weer is het natuurlijk wel belangrijk om goed te smeren. Jessmae en Julie roepen al gelijk ‘smeren’ als de zonnebrand tevoorschijn zien komen...

Lees meer
Varken Floortje bij peuterplus KDV Bovenkerkerweg
12-06-2018

Het thema 'zomerkriebels' komt lekker op gang. Het weer is nu misschien even wat minder zomers, maar wij hebben de smaak al te pakken. De komende weken hebben we het over het varken Floortje. 

Lees meer
De letter M van Mirakel KDV Bovenkerkerweg
24-05-2018

We zijn het thema ‘welkom in het kinderdagverblijf’ zo langzaam aan het afsluiten. Tijdens dit thema stond het wel en wee op Mirakel centraal. Op de groepen is er veel gewerkt met herkenbare dingen voor de kinderen, zoals de bedrijfskleding van...

Lees meer