Schurkerige Haaien!

Schurkerige Haaien!

Schurkerige Haaien!

Tijdens een kinderraadvergadering was aan bod gekomen dat de kinderen graag een keer op uitstapje willen naar een escaperoom. Na lang uitzoeken bleek dit een dure aangelegenheid te zijn. Maar zo makkelijk laten wij ons niet kennen natuurlijk! 

Als wij niet naar een escaperoom kunnen, halen we de escaperoom gewoon naar Mirakel toe.
Afgelopen donderdag toen de Haaien aankwamen op de BSO was het Haaienlokaal op slot en stond de kluis open, net als het raam. Hoe kan dat zo? Wat bleek, nadat de pedagogisch medewerkers vertrokken waren om de kinderen van school te halen was er ingebroken en geld en een telefoon uit de kluis ontvreemd.

De politie was geweest voor sporenonderzoek, maar kon de dader helaas niet achterhalen en zij waren teleurgesteld weer weggegaan. Gelukkig had de inbreker een brief voor de Haaien achtergelaten.

Na het eten, wat in de gang moest gebeuren vanwege het grootscheepse politieonderzoek, konden de kinderen de acht puzzels proberen op te lossen. Bij iedere puzzel konden de kinderen een cijfer (van 0 t/m 9) achterhalen en zodoende konden ze het telefoonnummer van de gestolen telefoon achterhalen. In groepjes gingen de kinderen aan de slag om de lastige puzzels te kraken. Gelukkig lukte het Bente, Nikki en Robine om de juiste antwoorden te verzamelen en de dader te pakken. Het bellen was nog spannend, want toen Robine belde hing ze geschrokken de telefoon op nadat Karel J. met zijn zware opnam.

Chapeau dames!

BSO Mirakel Backershagen
Amsterdam
Pesten of plagen? BSO Backershagen
13-02-2019

De afgelopen weken hebben we met de kinderen in de sneeuw gespeeld en verschillende spellen buiten gedaan. Maar we hebben ook knus binnen geknutseld, zo maakten we mooie versiering voor ons thema: pesten. Pesten gebeurt overal, daarom is het...

Lees meer
De sneeuw! BSO Backershagen
24-01-2019

Het is weer wit en niet een klein beetje ook! De meeste papa’s en mama’s vinden het verschrikkelijk, het is koud, het auto rijden word een verschrikking. Als ik het dan aan hen vraag hoe ze het vinden, is sneeuw alleen voor in het weekend.

Lees meer
Rustige dagen, gezellig dingen doen BSO Backershagen
18-12-2018

Het gebeurd wel eens dat het wat rustiger is op Mirakel. Dat kan zijn omdat er op die dag minder kinderen komen dan op andere dagen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vrijdag, of omdat er heel veel zieken zijn of kinderen die gaan spelen bij...

Lees meer