Kikkers planten zaadjes

Kinderopvang >> Over KDV >> Nieuws

Kikkers planten zaadjes

Kikkers planten zaadjes

Het wordt mooi weer, de zon schijnt al weer lekker, dus kunnen we van start met de moestuin. Op de Kikkergroep is van kasten en papier een grote tuin gecreëerd. Dat betekent zwarte vingers bij de kinderen, lekker knoeien met aarde en dan wachten tot de eerste sprietjes van de plantjes gaan groeien.

Ook hebben de kinderen van thuis moestuintjes meegenomen en deze bij ons gezaaid. Elk zaadje wordt uitgebreid besproken, wij hebben tomaatjes, paprika, courgette, wortel en zonnenbloemen. Mara wilde als eerste beginnen met de wortels en daar hebben wij een doorzichtige bak voor zodat je alles kan zien groeien. Ainhoa wilde graag de tomaatjes doen en Rivo vond de zonnenbloem erg leuk, want die wordt echt vet cool groot.

Elke dag mogen de kinderen water geven. Dat lukt heel goed, want het zijn er zoveel dat ook echt elk kind aan de beurt komt. Buiten worden de grote moestuinbakken weer gevuld met aarde, daar zijn de eerste courgettes al geplant en nu maar wachten tot we die lekker kunnen opeten.

Groetjes van de Kikkers
KDV Mirakel Radboud
Amsterdam

 

Hello, goodbye KDV Radboud
09-05-2018

Op de groep zijn er wat personeelswisselingen geweest. Chantal en Ilja zijn naar een andere groep gegaan. Daarvoor zijn Sabrine en Kimberley in de plaats gekomen. Sabrine werkt nu op donderdag en vrijdag en Kimberley op maandag, dinsdag, woensdag...

Lees meer
Kikkers planten zaadjes KDV Radboud
03-05-2018

Het wordt mooi weer, de zon schijnt al weer lekker, dus kunnen we van start met de moestuin. Op de Kikkergroep is van kasten en papier een grote tuin gecreëerd. Dat betekent zwarte vingers bij de kinderen, lekker knoeien met aarde en dan wachten...

Lees meer
De Mirakelse M! KDV Radboud
12-04-2018

Met de plus groep hebben we het thema 'Welkom in het kinderdagverblijf' inmiddels afgesloten. We hebben het de laatste weken over het wel en wee op Mirakel gehad en de kinderen kunnen heel goed vertellen wat er allemaal op Mirakel gebeurd. 

Lees meer