020 - 661 35 07

Zoek een vestiging

Wat kost kinderopvang?

Rondleiding aanvragen

Extra activiteiten

Kinderen zijn uniek met hun eigen talenten, interesses en bijzonderheden.
Om de Mirakelse kinderen te laten groeien en verder te begeleiden in hun ontwikkeling bieden wij een aantal extra activiteiten aan op onze lokaties in Amsterdam als Amstelveen:

Avontuurlijk spel
Wij geven kinderen ruimte in hun spel om eigen grenzen te ontdekken, hierdoor leren kinderen risico’s inschatten en ontwikkelen ze zelfvertrouwen. Bij kinderopvang Mirakel vinden wij het daarom belangrijk dat kinderen de gelegenheid krijgen om ervaringen op te doen met avontuurlijk spel in een omgeving die veilig, maar toch uitdagend is.

Muziekles
Onze muziekdocent geeft muziekles aan de baby- en peutergroepen. Wekelijks wordt er muziek met de kinderen gemaakt en gezellig meegezongen en gedanst. Zelfs de kleinsten kunnen al snel meedoen, bijvoorbeeld met de schudeitjes of gewoon meegenieten van alle liedjes die er worden gezongen. Plezier staat hierbij voorop, maar het is natuurlijk ook goed voor de taalontwikkeling en fijne en grove motoriek van de kinderen.

Peutergym
Voor de peuters vanaf 3 jaar wordt er wekelijks gymles gegeven door een ervaren gymdocent. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van verschillende soorten gymnastisch materiaal zoals gymbankjes, ballen, hoepels, mini-trampoline en gymmatten. Plezier in bewegen vinden we bij deze lessen belangrijk en daarnaast ontwikkelen de kinderen zich op motorisch gebied.

 

 

Spelenderwijs leren
Spelen is leuk en plezierig en kinderen doen niets liever. Spelen is gelijktijdig ook heel belangrijk voor de ontwikkeling op bijna alle gebieden. Kinderen krijgen bij Mirakel alle ruimte om te spelen, alleen of samen met andere kinderen. Leren door spel gaat niet altijd vanzelf. Om van het spel een leerervaring verrijken onze pedagogisch medewerker het spel en moedigen het kind aan om te experimenteren, te verkennen en zelfstandig te ontdekken. Op deze manier zorgt de pedagogisch medewerker zorgt ervoor dat het kind leerervaringen op kan doen in vrij spel, maar ook door gerichte activiteiten aan te bieden.

Peuterplus
Kinderen ontdekken de wereld spelenderwijs. Met de uitdagende activiteiten van de piramidemethode is dit een feest. Bij Kinderopvang Mirakel gebruiken wij dit speciale programma voor peuters van elingsniveau van kinderen en bereiden hen voor op de basisschool. De methode is opgebouwd rondom een aantal thema’s zoals lente, kunst of feest.3,5 tot 4 jaar. De activiteiten zijn gericht op het verstandelijk ontwikkelingsniveau van kinderen en bereiden hen voor op de basisschool. De methode is opgebouwd rondom een aantal thema’s zoals lente, kunst of feest.

Warme maaltijd
De kinderen van de BSO kunnen gebruik maken van een warme maaltijd aan het einde van de dag. Handig als je kind bijvoorbeeld direct na de BSO gaat sporten. Je kunt op de vestiging aangeven of je voor je kind een structurele of incidentele maaltijd wilt bestellen. Hierbij kan rekening gehouden worden met de voorkeur van het kind en eventuele allergieën. De maaltijden kosten 6 euro per stuk en worden aan het eind van de maand apart gefactureerd.

Workshops
Op de BSO’s van Kinderopvang Mirakel worden het hele jaar door workshops aangeboden voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. De workshops worden verzorgd door externe bedrijven. Het aanbod is een combinatie van knutselen en actief bezig zijn, bijvoorbeeld: reptielen, graffiti of hoe wordt je een echte Ninja.

© 2019 Mirakel Kinderopvang.