020 - 661 35 07

Zoek een vestiging

Wat kost kinderopvang?

Rondleiding aanvragen

Activiteiten/focuspunten

Kinderen zijn uniek met hun eigen talenten, interesses en bijzonderheden.
Om de Mirakelse kinderen te laten groeien en verder te begeleiden in hun ontwikkeling bieden wij, naast spelenderwijs leren en avontuurlijk spel, een aantal extra activiteiten aan op onze locaties

Avontuurlijk spel
Wij geven kinderen ruimte in hun spel om eigen grenzen te ontdekken, hierdoor leren kinderen risico’s inschatten en ontwikkelen ze zelfvertrouwen. Wij vinden het daarom belangrijk dat kinderen de gelegenheid krijgen om ervaringen op te doen met avontuurlijk spel in een omgeving die veilig, maar toch uitdagend is.

Muziekles
Onze muziekdocent geeft muziekles aan de baby- en peutergroepen. Wekelijks wordt er muziek met de kinderen gemaakt en gezellig meegezongen en gedanst. Zelfs de kleinsten kunnen al snel meedoen, bijvoorbeeld met de schudeitjes of gewoon meegenieten van alle liedjes die er worden gezongen. Plezier staat hierbij voorop, maar het is natuurlijk ook goed voor de taalontwikkeling en fijne en grove motoriek van de kinderen.

 

Peutergym
Voor de peuters vanaf 3 jaar wordt er wekelijks gymles gegeven door een ervaren gymdocent. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van verschillende soorten gymnastisch materiaal zoals gymbankjes, ballen, hoepels, mini-trampoline en gymmatten. Plezier in bewegen vinden we bij deze lessen belangrijk en daarnaast ontwikkelen de kinderen zich op motorisch gebied.

Peuterplus activiteiten
Bij Mirakel bieden wij de activiteiten thematisch aan, waarvoor we gebruikmaken van DoenKids en het UK en PUK programma. Voor kinderen vanaf 3,5 jaar worden vanuit deze thema’s aparte activiteiten aangeboden, individueel of in kleine groepjes, voornamelijk gericht op de cognitieve ontwikkeling. Deze activiteiten zorgen voor extra uitdaging tijdens een opvangdag en bereiden de kinderen voor op de basisschool. Vanuit het thema als basis, spelen de kinderen spelletjes en oefenen bijvoorbeeld met zelfstandig knippen en vormen en kleuren herkennen.

 

Spelenderwijs leren
Spelen is leuk en plezierig en kinderen doen niets liever. Spelen is gelijktijdig ook heel belangrijk voor de ontwikkeling op bijna alle gebieden. Kinderen krijgen bij Mirakel alle ruimte om te spelen, alleen of samen met andere kinderen. Leren door spel gaat niet altijd vanzelf. Om van het spel een leerervaring te maken, verrijken onze pedagogisch medewerkers het spel en moedigen het kind aan om te experimenteren, te verkennen en zelfstandig te ontdekken. Op deze manier zorgt de pedagogisch medewerker ervoor dat het kind leerervaringen op kan doen in vrij spel, maar ook door gerichte activiteiten aan te bieden.

Workshops
Op de BSO’s van Kinderopvang Mirakel worden het hele jaar door workshops aangeboden voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. De workshops worden verzorgd door externe bedrijven. Het aanbod is een combinatie van knutselen en actief bezig zijn, bijvoorbeeld: reptielen, graffiti of hoe wordt je een echte Ninja.

© 2019 Mirakel Kinderopvang.